Slow travel blogg Etapp 4: Ord i gyllene stillhet forsätter

SlowCommons

Tyst gemenskap

IMG_1938

Jag vandrar mot stationen vid 17-tiden och hinner ta en kaffe på Biograf Dagmar ett kvarter från Huvudbangården.  Där kan filmnörden supa in en gammal biografs atmosfär i lugn takt över en kopp kaffe. De har tom wifi. Hämtar mitt bagage och det visar sig att nattåget till Amsterdam redan är inne på bangården så jag kan gå rakt in i min sovkupé.

Skönt! Där sitter redan en tjej och läser och jag hälsar och hon hälsar litet skyggt tillbaka. Sen fortsätter hon läsa. Känner mig hemma i en tyst gemenskap och tar fram min tågroman.

Tåget rullar ut från en station i solnedgång – dunk, dunk, dunk – söderut. Vi har en omtänksam konduktör. Hen kommer och frågar om det passar att sätta ner bäddarna klockan 21 då den tredje passageraren stiger på i Kolding. Hen undrar också om vi vill ha kaffe eller te till frukost.

Jag…

View original post 109 more words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.