Hello world!

“Hello world” står det som default rubrik för det första inlägget på WordPress.  Det är kanske litet att ta i.  De flesta (inte alla) är lästa av ett tiotal lurkers och kommenterade av ännu färre. Några läses ändå av flera 100 och 1000-tals följare.

Den här bloggen startar jag för att samla och dela tankar kring den digitala världen och dess koppling till våra vardagsliv och till Real life världen. Jag vill också skapa ett (fo)rum  där jag kan skriva om ämnen som inspirerar mig och irriterar mig. Jag saknar också att få skriva icke-akademiskt och bloggen kan göra bot på den saknaden. Bra länkar (till program och texter och foton om populärkultur, kultur, forskning, filosofi och samhälle) kan jag inte motstå att samla någonstans, för mig själv men också till möjlig glädje för andra.

Photography summerschool på Goldsmith 2011. Mina speciella forskningsintresse är visuell metod och den urbana miljön, från en sociologs synpunkt dvs det sociala livet i denna miljö. Intresset för det sociala livet har lett mig vidare till det sociala livet i den digitala världen.  Speciellt intresserad är jag av att undersöka hur dessa två världar är sammanvävda. Hur stöder eller hindrar de varandra?

2 comments

  1. Glatt överraskad av din blogg :)

    1. Tack maria! jag tycker det är jätte kul. Kunde bli proffsbloggare :) kanske det finns något passligt bloggjobb inom forskningen sen “när jag blir klar”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.