Sleeping music

Rapport från första natten med sleeping music. Jag hade alltså skapat min egen bakgrundsmusikmix (se inlägg om bakgrundsmusik). Den innehöll oceanvågor mot en strand, kabinljudet från ett flygplan och syrsor. Ja man kan ju undra om detta 3 bakgrundsljud någonsin varit på samma ställe tidigare!  Men nu var de det och jag skulle somna, men det gick inte hur jag än försökte gå in i det suggestiva ljudet och visualisera att jag låg på en strand, på sommarstugan med dörren till stugan vid stranden öppen så att jag skulle höra de vyssjande vågorna. Nej, det gick inte. Bestämde mig då för att ta bort syrsorna, varför hade jag tänkt att syrsornas pipande sång skulle vara bra för insomning? Låg en stund till men nej. Då tog jag mig ner från flyget och placerade en porlande bäck vid floden – det skapade en passligt konstant ljudvåg i mina högtalare. Ligger och lyssnar en halvtimme till tills den 78 minuter jag satt timern på har gått och oceanen och bäcken tynar bort. Jag ligger där kvar och bökar runt i sängen inte som jag hade önskat i djup sömn. Slutligen sätter jag på ett Vinterprat med Hans Rosenfeldt (Bron). Småningom somnade jag in, inte till bakgrundsljuden utan som när jag som barn medan min mamma läste gonatt saga.  Det finns en trygghet i att somna till bakgrundssorl av röster.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.