MILJÖSKRIKET: Unga i Stockholm skriker ut sin frustration över miljön!

I samband med att FNs klimat panel IPCC släppte sin senaste rapport i Stockholm så samlades flera hundra utanför Münchenbryggeriet för att skrika ut sin klimatångest. Skriket är en del av kampanjen klimatskriket som drivs av Push Sverige tillsammans med fältbiologerna.

För mig som växte upp på 1970-talet är det otroligt glädjande och en lättnad att se ungas protester  och frustration på grund av att politikerna inte gör tillräckligt när det gäller att skydda miljön. Salomon Abresparr, ordförande fältbiologerna,  menar att ingenting görs för att lösa klimatfrågan.

– Majoriteten av svenska folket är djupt oroade, arga och besvikna över politikernas oförmåga att agera i vår tids ödesfråga, och det vill vi förmedla med den här högljudda och visuella aktionen”, säger Olivia Linander, kampanjsamordnare från PUSH Sverige.

Jag ska själv gå ut i skogen här i Finland och skrika mitt miljöskrik och skrika ut min frustration!  Hoppas ni hör det enda dit till Stockholm och känner att det finns folk här (och i min generation) som stöder er. Jag håller med er till 100% varken kommuner eller regeringar tar miljöhoten på allvar. Det ärsom om de inte har några i de yngre generationerna som de bryr sig om tillräckligt för att börja jobba på allvar.

Skärmavbild 2013-09-28 kl. 16.41.47

olivia-framför-klmatskrikare

Mina tidigare blogginlägg om IPCC rapport inte viktig för Finland?:

Human influence on climate clear

Har det blivit varmare på jorden?

De har kanske en reservplanet till hands

Blogg om klimatskriket.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.