Välkomna att delta i Pro Artibus inofficiella hemslöjdsförening

Stiftelsen Pro Artibus PRESSMEDDELANDE 11.12.2014 Artist in Residence

Pro Artibus inofficiella hemslöjdsförening presenterar årets poppa upp-butik. Butiken är öppen den 16-19.12 kl. 12-18 på Skillnadsgatan 13 (K-Market Matilda) i Ekenäs. I butiken kommer det att finnas hemslöjd att titta på och köpa. Dessutom bjuds det på kaffe och pepparkakor, samtal, hemslöjdsdiskussioner och möjlighet att prova på att slöjda själv. ”Gör det själv – men tillsammans” är ett nyckelbegrepp för Pro Artibus inofficiella hemslöjdsförening som under de senaste månaderna har frågat sig vad hemmet består av, var hemmet i hemslöjd är och hur hand och arbete blir handarbete.

Tisdag 16 december: Hemslöjdsutredningen 2014 är en pågående undersökning kring hemmet i hemslöjd. Kom på besök för att ta del av hemslöjdsföreningens utredning och dela med dig av dina tankar och din syn på hemmet.

Onsdag 17 december: Hemslöjdsutredningen 2014 16:00 Hem, slöjd och plats ett samtal av och med Ylva Rancken-Lutz. Rancken-Lutz kommer i detta samtal ställa sig frågan om männens slöjd har flyttat hemifrån? och blev kvinnorna kvar? Rancken-Lutz vill i detta samtal lyfta fram en diskussion kring hur slöjd har formats till kvinnligt arbete och kanske därav blivit hemslöjd.

Torsdag 18 december: Hemslöjdsutredningen 2014 16:00 poppa upp-butiken hemsöks av koreograferna Rosalind Goldberg, Sandra Lolax och Stina Nyberg som presenterar hemlagad koreografi.

Fredag 19 december: Hemslöjdsutredningen 2014 16:00 How to make a memorable home? med Marijke Annema. Samtalet sker på engelska. Marijke Annema har som del av sitt masterarbete på Sandberg Instituut i Amsterdam utgått från frågan: Hur skapas ett minnesvärt hem? Annemas research påbörjades efter ett besök i Tove Janssons och Tuulikki Pietiläs sommarhem. Detta hus är fyllt med minnen och historier vilket fick Annema att fundera på objektets funktion i hemmet och hur minnesvärda hushållsobjekt skapas. I detta samtal kommer hon presentera delar av sin research samt samtala kring objekt, funktion och hemmet.

Varma hälsningar,

Jens Strandberg, Artist in Residence & Emma Petrov (Praktikanter)

Ylva spinner på Snappertunadagen mitten av 1970-talet

Ylva spinner på Snappertunadagen mitten av 1970-talet

 

One comment

  1. Reblogged this on gunillasstickblogg and commented:
    Hade varit kul att delta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.