Inspirerande koncept på Bornholmsk litteraturfestival

Vi deltog i Jakob Hansens Litteraturfestival i Allinge på Bornholm i år. Hannah var en av de sex författarna som blivit ombedda att skriva en ny text som presenterades på festivalen. Inför festivalen trycker man varje år en katalog där alla texter ingår. I år skrev varje författare en text kopplad till en av de tavlor som finns på Bornholms konstmuseum målade av Bornholmska konstnärer.

This slideshow requires JavaScript.

Detta var ett mycket lyckat koncept som kunde adopteras av Ekenäs bokkalas i samarbete med EKTA museum  –  kanske i samarbete med Jakob Hansens Litteraturfestival och Bornholms konstmuseum.   Det var också ett koncept som gav något mer åt mig som deltagare på festivalen. Vi åkte och tittade på tavlorna före vi hört de olika litterära verken. På Bornholm har man nu planer på att våren 2018 inbjuda alla sex författare igen för att läsa upp texterna invid konstverken på museet. Det tycker jag låter som en verkligen god idé och ännu en fördjupning av konceptet.

Skärmavbild 2017-10-12 kl. 15.03.04

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.