Farmor var klimatsmart

Intressant – kolla hur du klarar detta test!

Skärmavbild 2019-05-02 kl. 10.35.25

På nåt sätt är det litet kul att det vi efterkrigsbarn i Finland lärde oss hemifrån – “Kasta inte gårdagens mat” och “Man tager vad man haver” – inställningen istället för att följa receptet man hittar i tidningen till punkt och pricka – verkligen är ett klimatsmart tillvägagångssätt (och både ekonomiskt och miljömässigt hållbart). Det var kristider då som nu. Jag minns också att matresterna i skolan gick till grisarna och det var inte så mycket matsvinn överhuvudtaget eftersom man åt upp det.

Tack alla mammor, farmödrar och mormödrar för den lärdomen och vanan, för den sitter i. Fast litet mer grönsaker skulle nog farmors hjärta mått bra av men i motsats till henne var våra föräldrar (också) progressiva när det gällde att ändra sina matvanor och inköpsvanor och understödde glatt både Makrobios, Luddes och Marits lokala ekobageri och lokala bönder.

Romi bakar pepparkakor Famo

Min bror Romi bakar pepparkakor Famo och Mamma

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.