Att dela på vad vi har är roligt och viktigt!

Ettt jätte bra program Klotet i Sveriges Radio P1 om att dela på det mesta. Denna vecka om delandets ekonomi på OuiShare Festival: i Frankrike.  

Varför äga en bil om du kan dela med andra i en bilpool? Varför bo på hotell, om du kan hyra en privat lägenhet mitt i Paris till halva priset? De senaste tio åren har en rörelse vuxit fram där alltfler människor delar på prylar, tjänster och kunskap, till exempel om hur man bygger en egen bil. Följ med Klotet på festival om delandets ekonomi i Paris och möt entreprenörer, datahackare och forskare som talar om en tredje industriell revolution.

Vi har nu bott ett antal gånger med Airbnb som nämns i programmet – otroligt lyckat.  Genom organisationen hyr man rum, en soffa eller en hel lägenhet av provatpersoner. En trerummare hos Jan i Oslo, ett rum hos ett par glaskonstnärer i Girona, Spanien – Imogen and Roser, hos en eldkonstnär Staffan och en brandkvinna Sylvi Ann (jo, inget skämt!)  i Nyköping och i en tvårummare i Stockholm med flygel hos Hanna och K.

 

Nyköping 2013

I huset till höger vid slottet i Nyköping fick vi bo en natt genom Airbnb

Girona

I Gironas gamla stad fick jag ta del av detta fina vardagsrum

 

 

 

 

3 comments

  1. Det var t ex jättetrevligt att ni ville komma och bo hos oss förra våren! Att dela ger verkligen minst dubbelt tillbaka!

  2. Så sant! Fantastiskt trevligt att ni ville bo hos oss i maj förra året! Att dela ger verkligen minst fyrfallt tillbaka!

  3. Jag lyssnade på programmet om den tredje industrirevolutionen – den gav skönt framtidshopp! Härligt med unga, kreativa människor. Läste kommentaren en “icke miljövän” skrivit. Han verkade känna sig hotad över att han inte ska få kränga sina grejer… Personligen förstår jag inte varför kreativiteten – och nya uppfinningar – skulle minska med mer samarbete uppmuntrad av
    kommun och grannar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.