“Night train to Amsterdam” – Min slow travel blogg

Tar tåget till Rotterdam!

SlowCommons

Famo o Tågbok Som bokmärke har jag min farmors skolfoto från början av förra seklet. Hon trivs bra på resan med mig äventyrare som hon var.

Florence hade inte begripit det, kanske av samma orsak som hon inte förstod varför han inte tyckte om att flyga. Gå ombord på ett plan och några timmar senare vara framme in en helt annan värld, utan att han ha haft tid att ta till sig synintryck från den avverkade streckan – det gillade han inte, det gjorde honom förvirrad.

Titeln för den här Slowtravel bloggen är inspirerad av boken “Nattåg till Lissabon” av Pascal Mercier – citat ur boken ovan. Det var min vän Carita som rekommenderade boken åt mig här om dagen. Boken, som jag lånade på finfina Ekenäs bibliotek, tror jag är den perfekta reskompisen för den tågresa till Amsterdam jag nu embarkerar på.

Jag sitter på tåget mellan Karis och Åbo i Finland…

View original post 888 more words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.