Utebord av lärk min farfar planterat

Vilken speciell glädje det är att få bygga ett utebord av den lärk min farfar Torsten Rancken planterade för 90 år sen i Merikorpi på Åminne gård och min bror Kristoffer fortsatt sköta de senaste 25 åren. Han tog hand om parker på många av gårdarna, bruken och godsen i södra Finland. Här tittar han till plantorna på plantskolan i Tykö. Jag tror han skulle bli glad om han visste att vid detta lärkbord sitter hans barnbarn, barnbarnsbarn och barnbarns barnbarn. Plankan fick jag till julklapp av min bror Kristoffer – tack!

Fafa Tykö bruk plantskola. Foto Aho, Soldan

Det var ett spännande äventyr att bygga ett utebord modell Pirtti. Nu har vi ett bord som rymmer ca ett dussin personer, dvs våra två utökade Granngården familjer eller Hannahs hela kollektiv med barnbarns barnbarnet Aio.

Fortsättning följer…

 

One comment

  1. Kristina Egger-Landèn · · Reply

    Så fint.Gemenskapen,talkoandan,och bordet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.