Kan man lyssna elakt?

Sällan har jag hört så välformulerade och visa svar på några av de viktiga frågorna i livet som jag nyligen gjorde när jag knäppte på SR P1 i köket. Jag hör en poetisk, inlevelsefull och vacker skånsk stämma ljuda i min internetradio.

Det är den svenska poeten Bob Hansson som svarar på frågor i programmet Allvarligt talat dit lyssnare varje vecka får skicka in sina frågor. De får sedan svar på sina frågor av en poet.

Tänk om vi kunde få välja att Bob Hansson, andra poeter eller filosofer – ja eller andra som hade nåt viktigt och vist att säga – fanns där varje gång när vi knäpper på radion. Jag tror vår värld skulle se annorlunda ut!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.