Diskmaskin = miljövänligt om…

Minns en diskussion vi hade när vi installerade en diskmaskin hemma när vi renoverade vårt hus – hur miljövänligt är det att använda diskmaskin?

Jag ville nu återkoppla till den frågan vi hade för 24 år sen och efter litet efterforskning har jag förstått att det är rätt miljösmart att diska med diskmaskin OM man använder miljövänliga diskmedel.

Att man idag kan hitta till exempel Ecovers miljövänliga diskmedel inte bara i specialaffärer utan också i vanliga mataffärer är underbart för då finns det större chans att också de som inte går och handlar rengöringsprodukter i specialaffärer köper hem miljövänligare disk- och andra rengöringsprodukter.

Min pappa – som tillsammans med min mamma startade Emmaus-Westervik  – påpekade när “konkurrenter” öppnade loppmarknader, återanvändningscenter startade upp och vanliga butiker också började ta in Fairtrade- och ekovaror att när Emmaus inte mera behövs då har vi nått vårt mål!

Ecover har arbetat i 25 år med att utveckla naturliga rengöringsmedel tillverkade av växtämnen och mineraler genom fermentering som rengör både ett effektivt och miljövänligt sätt. Visst är det dyrare för mig att köpa Ecover än ett vanligt disk- och tvättmedel.

Men då kan man fråga sig : Vad är dyrt?

Dyrt blir det när vi med en ohållbar livsstil är orsaken till miljöföroreningar och en förstörd natur. Varför skulle inte jag och vem som helst betala några euro mer för att göra naturen glad och hjälpa snarare än hindra den att leva väl och frodas?

Skärmavbild 2016-04-05 kl. 10.53.53

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.